Zaznamki

Kako dodamo zaznamek?

25. april 2024

Uporabniku prilagojeno delovno okolje je eden od pogojev za učinkovito delo. Zato si lahko v InDoc EDGE uporabniki na namizje sami dodamo zaznamke na priljubljene vsebine.

Video vodič

Zaznamek do dokumenta, mape ali povezave do spletne strani

Med svoje zaznamke lahko dodamo povezave do dokumentov, map in poslovnih procesov, kot zaznamek lahko shranimo poljubno poizvedbo, povezavo do spletne strani ali pa ustvarimo sekcijo, v katero lahko dodamo vse navedene vrste zaznamkov.

Zaznamek lahko ustvarimo kar neposredno na namizju. Za začetek kliknemo na ikono svinčnik v sklopu 'Moji zaznamki' in nato na ikono plus pod naslovom.

Ustvarjanje zaznamka
Ustvarjanje zaznamka

V pojavnem oknu izberemo, katero vrsto zaznamka želimo dodati.  Nato vnesemo ime, ki se nam bo prikazalo med zaznamki, po potrebi dodamo še opis in izberemo ali vnesemo cilj, do katerega bi radi prišli prek zaznamka. Na koncu novega zaznamka ne pozabimo shraniti.

Vnesemo ime in opis zaznamka in povezavo do cilja.
Vnesemo ime in opis zaznamka in povezavo do cilja.

Na podoben način lahko svoje zaznamke kasneje tudi uredimo, spremenimo njihov vrstni red ali pa izbrišemo.

Zaznamek do dokumenta lahko ustvarimo tudi na pregledu dokumentov. V sklopu 'Dokumenti' poiščemo mapo, zadevo ali dokument, ki bi ga radi dodali med zaznamke. Na izbranem elementu z desnim klikom odpremo kontekstni meni, nato pa izberemo možnost 'Dodaj v moje zaznamke'.

Ustvarjanje zaznamka na pregledu dokumentov
Ustvarjanje zaznamka na pregledu dokumentov

V nadaljevanju v pojavnem oknu zaznamku po potrebi spremenimo ime in ga razporedimo v obstoječo sekcijo ali ustvarimo novo. Na koncu ne pozabimo zaznamka shraniti.

Poslovni proces kot zaznamek

Če želimo med zaznamke dodati poslovni proces, na namizju odpremo sklop 'Novo opravilo'.

Dodajanje procesa med zaznamke
Dodajanje procesa med zaznamke

Na seznamu procesov preprosto kliknemo na zvezdico, nato pa spremenimo ali dopolnimo podatke in zaznamek na koncu shranimo.

Nasvet

S svojimi zaznamki pohitrimo dostop do priljubljenih vsebin in si olajšamo vsakodnevno delo.

Organizacijski zaznamki

Zaznamke lahko naredimo tudi na ravni celotne organizacije z organizacijskimi zaznamki, vendar za to potrebujemo ustrezno pooblastilo oziroma uporabniško vlogo.