Kako poiščemo dokument?

Kako poiščemo dokument?

26. april 2024

Za učinkovito delo,  je ključnega pomena, da lahko hitro najdemo potrebne informacije. Zato InDoc EDGE podpira različne načine iskanja, od preprostega splošnega iskanja in iskanja po vsebini dokumenta do uporabe namenskih iskalnikov in sestavljanja naprednih poizvedb.

Splošno iskanje in iskanje po vsebini

Iskalnik na vrhu zaslona nam omogoča iskanje dokumentov po naslovu, vsebini ali metapodatkih. To je hiter in enostaven način, kako priti do želenih informacij.

Video vodič

InDoc EDGE iskani niz išče od trenutne mape naprej po strukturi dokumentov. Če na primer začnemo z iskanjem na namizju, bomo informacijo, ki jo potrebujemo, iskali čez celo organizacijo. Če pa želimo ostati osredotočeni na določeno področje, lahko kot izhodišče iskanja uporabimo katero od map ali zadev iz tega področja.

V iskalnik na vrhu zaslona vnesemo iskani niz
V iskalnik na vrhu zaslona vnesemo iskani niz

Kot rezultat iskanja so vedno prikazani le tisti dokumenti, zadeve in mape, do katerih lahko dostopamo, medtem ko ostalih med rezultati ne bomo našli. Tako lahko iskalnik uporabljamo brez skrbi, da bi pomotoma videli zaupno informacijo, za katero nismo pooblaščeni.

Ko smo našli dokument z želeno informacijo, lahko to preprosto poiščemo tudi v vsebini, kar se izkaže za koristno pri obsežnejših dokumentih.

V pregledovalniku vsebine izberemo ikono za iskanje in sprožimo iskanje, nato pa preprosto pregledamo označene dele vsebine z iskano informacijo.

Iskanje po vsebini dokumenta
Iskanje po vsebini dokumenta

Iskanje z namenskim iskalnikom

Namenski iskalniki nam omogočajo natančnejše iskanje in so še posebej koristni, ko iščemo dokumente znotraj določenega konteksta ali projekta, kar nam prihrani čas in olajša delo.

Video vodič

Začnemo tako, da kliknemo na sklop 'Dokumenti' in odpremo strukturo map in dokumentov. Na levi strani že lahko vidimo tudi namenski iskalnik, pripravljen za uporabo.

Namenski iskalnik
Namenski iskalnik

Ko iščemo specifične dokumente, uporabimo primeren namenski iskalnik. Če želimo poiskati izdane račune, enostavno izberemo ustrezen iskalnik in določimo parametre iskanja, kot so datum izdaje ali številka računa. Tako lahko natančno zožimo obseg iskanja.

Po določitvi kriterijev za iskanje kliknemo na gumb 'Išči'. Takoj vidimo dokumente, ki ustrezajo podanim kriterijem, kar nam omogoča, da brez nepotrebnega brskanja najdemo želene informacije.

Pomembno

Namenski iskalniki v InDoc EDGE niso le orodje za iskanje, pomagajo nam tudi bolje upravljati in organizirati dokumente, iskanje dokumentov pa postane učinkovit in ciljno usmerjen proces.